Rumored Buzz on kereta tak boleh masuk gear

– Gasoline use tidak banyak beza dengan enjin campro yang sebelum ini. Not so EEV but not fuel guzzler jugak lah.

di tambah lg dgn penambahan vacuum solenoid pada kereta tp masalah tetap sama tidak ada perubahan..jd d sini saya mohon perkongsian dari smua pakar2 dan pemilik2 yg pernah mengalami masalah yg sama sperti saya utk saya mengetahui masalah sebenar kereta saya…

Hi there…cuba komen ckit utk prkongsian…. N … syg kan N ….guna P….kan parking dan berhenti tu sama…ertinya kereta tu tak bergerak…guna je la P …quite simple kanna… Traffic congestion ke… website traffic light-weight ka…park ke…. P… komen ckit admin dan otai2 Automobile…

Kedudukan N semasa berhenti di trafik light kerosakkan gear automated? Takde lah. Dah bertahun tahun guna kaedah tu takde masalah pun. Dan kelebihan ialah lebih selamat dalam cost-free gear. Takde lah kes tersondol kereta depan. Safety 1st is The main.

Ada yg kta klau berhenti lbh dr 5 saat kna neutralkn’ N ‘ gear.artikel ini kta tak boleh.mcm2 mazhab.sy lbih pcaya manual pengguna kereta dr mna2 sumber.back to standard.

12. Using your hand to the handbrake appear all around, such as the blind places, to examine it is Safe and sound to maneuver off.

Masalah juga ya kalu doh pakai telefon atau tablet yang lebih up-to-date ni kan. Kalau pembaca sekalian ada kewarasan baik pakai telefon atau t...

Kalau hendak tukar sebiji gearbox auto memang memakan kos yang tinggi sehingga ribuan ringgit! Kalau kereta anda ada Try these product tanda-tanda gear car susah masuk cuba dahulu buat penyelenggaraan gearbox terlebih dahulu.

Pengalaman saya, bila kereta akan kerap menghadapi masalah tidak terus bergerak ke depan sesudah masuk gear D pada setiap kali hidupkan enjin kali pertama hari itu. Kalau cuba tekan minyak sekuat hati pun tidak selesaikan masalahnya. Maka, perlu tunggu hingga beberapa minit selepas hidupkan enjin sebelum boleh bergerak ke depan.

Bateri yang dah padam habis sampai alarm tak menyala, ataupun panel meter tu lansung dah tak menyala tu dah tak boleh nak soar commence dengan bateri lain. Ala... yang sambung wayar bateri lain ke bateri kereta yang tak boleh begin tu panggil leap start out la. Jadi penyelesaiannya? kene la bukak bateri kedua-dua kereta tu dan kemudian pasangkan bateri yang masih baik tu pada kereta yang dah habis bateri, hidupkan enjin dan kemudian tanpa memadamkan enjin tu tukar balik bateri ke kereta asal.

coz Commonly once we’re altering the gear like P to R or D,,1st We are going to press the split pedal then only can change the gear..

Nak Tanya. Ada orang kata kalau nak panaskan enjin kereta vehicle selepas seharian tak digunakan, gear harus ditukarkan daripada P ke N sebab kalau keep P, gearbox senang rosak.

Ini fakta mekanikal, tak boleh hanya kerana kita pakai kereta 10 tahun tak ada apa-apa pun, maka kita cakap itu betul. Sama macam hisap rokok, takkan sebab ada orang hisap rokok sampai 70 tahun dan kita kata merokok tu tak ada apa-apa pun sebenarnya.

Mmm… tunggu three bulan lagi, dapatkan overall jualan myvi baharu tu. Pastu bandingkan plak dgn Iriz 10000 unit yg dh berdaftar bagi tempoh yg sama tu. Baru ar pastu buat konklusi… ada rajin?:P

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Rumored Buzz on kereta tak boleh masuk gear”

Leave a Reply

Gravatar